Pomažemo Vam da izađete iz sjene !

web dizajn - izrada web stranica izrada web stranica
web dizajn - izrada web stranica CMS - sustavi
web dizajn - izrada web stranica izrada web trgovine
web dizajn - izrada web stranica Facebook stranice
web dizajn - izrada web stranica održavanje
web dizajn - izrada web stranica optimizacija -SEO
web dizajn - izrada web stranica web marketing
web dizajn - izrada web stranica registracija domene
web dizajn - izrada web stranica flash animacija
web dizajn - izrada web stranica banneri
web dizajn - izrada web stranica grafički dizajn
web dizajn - izrada web stranica digitalna fotografija

Povratak na dezignia.comPošalji poštuSkype kontaktFacebook stranica

Joomla - važnost nadogradnje

Joomla sigurnosna pravila 6/6 - važnost nadogradnje

web dizajn

Nadogradnja ili upgrade Joomle s postojeće na najnoviju verziju jedna je od važnih preduvjeta za sigurnost Vaših podataka.Nove verzije Joomle dolaze sa značajnim poboljšanjima u sigurnosnom i svakom drugom pogledu.Na razvoju odnosno odklanjanju nedostataka radi vrijedna grupa volontera koji čine dva tima :Development team i Bug Squad.Svaki od dva tima snosi odgovornost za svoj dio, ali zajedno čine razvojnu snagu Joomle.

Kako pravilno nadograditi Joomlu ?

1.Bez obzira na to da li se web stranica nalazi na localhostu ili na serveru prije nadogradnje Joomle napravite kompletan backup podataka.Pravilo se odnosi na korisnike koji nadogradnju rade ručno i one koji će isto napraviti putem C-panela,odnosno Fantastica.

Važna napomena:

Ukoliko razvoj svoje stranice radite na localhostu novu verziju Joomle prvo instalirajte upravo na Localhost kako bi provjerili da sve instalirane komponente,moduli i pluginovi rade ispravno.Pogotovo je to važno napomenuti za komponente kao što su foto galerije.

2.Za "žive "stranice se za vrijeme nadogradnje preporuča privremeno stavljanje u off-line mod.

3.Provjerite koju verziju Joomle trenutno imate.Verzija Joomle nalazi se napisana u gornjem desnom dijelu administracijskog sučelja u formatu 1.5.XX.

4.Sa ove adrese skinite odgovarajuću verziju.

PRIMJER:

Vaša verzija Joomle je 1.5.17 i želite je nadograditi na aktualnu verziju 1.5.22 potražite datoteku Joomla_1.5.17_to_1.5.22-Stable-Patch_Package.zip.

Nije potrebno skidati Full datoteku,odnosno puni instalacijski paket (prva instalacija) jer se radi o nadogradnji već instalirane Joomle, odnosno samo datoteka koje su promjenjene.Takvi paketi su u pravilu puno manji.

4.Putem C-panela ili nekog FTP programa izvršite upload odabrane arhive u direktorij gdje se nalaze Vaši podaci i tamo je raspakirajte preko postojećih datoteka.Ukoliko radite na Localhostu datoteku kopirajte u direktorij gdje se nalaze podaci i tamo je raspakirajte preko postojećih datoteka.

5.Pokrenite administracijsko sučelje i provjerite verziju Joomle.

Promotivni video

Bilo da se radi o velikoj tvrtki ili o lokalnom trgovcu, svatko može emitirati svoju oglasnu kampanju na usluzi YouTube i prodrijeti na najveću mrežnu videozajednicu na svijetu.

PROMOTIVNI VIDEO ::USLUGA IZRADE PROMOTIVNOG VIDEA

Nudimo Vam uslugu izrade promotivnog videa, koji će na najbolji način promovirati ono što radite na najvećoj video platformi na svijetu.

Korisnička podrška